Pages

Kem 2 minggu lebih kurang lah.

Monday, January 9, 2017

Dalam dua tiga hari duk beralmanak dalam unibersiti. Kena dengar talk and everything, group work bla bla, dan yang penting untuk siapkan paperwork.

Program Student Leadership Camp nie tiap tahun ke semester entah, memang akan ada. Program nie untuk setiap kelab and dpp lah. So, setiap kelab tu akan hantar beberapa orang wakil tertinggi pendek je untuk ke program nie. 

Ini first time aku join SLC nie. Tak tahu lah teruja ke tidak masa tu. Jadi, mari kita lihat foto foto semasa di dalam unibersiti.


 Siapkan paperwork sebab last day kena bentang.

 Mustahil buat paperwork masih mampu tersenyum kalau bukan tonton Runningman.

 Dah gaya macam main game dekat CC. Tapi aku percaya kalau tengok muka tu.

 Makan dulu apa apa hal.

 Am i really buat paperwork? Wifi laju kot. Misteri..

At Student Accomodation Centre (SAC).

Makan dijaga baik punya breakfast, pagi, tengahari, tea time, dinner and supper. Mana tak syok yedak? 

Ini masa tengah sidai kain kot.

Tempat nie dekat Dewan Kachi. Luar pagar unibersiti. Jadinya, kena tukar penginapan ke lain pulak. Yang masa buat paperwork duduk kat lain. 

You talk, I sleep. Thats the rules.

Lepas dah habis program dekat sini, ini yang paling dinanti. Yahoo! 




Tiba di Biro Tata Negara (BTN), Kem Pendang. Banyak aktiviti sebenarnya kat sini. Selain talk and aktiviti indoor la kan.

 Esoknya punya aktiviti. Jalan jalan cari awek.

 1Malaysia, 2Malaysia, Peace.





Explorace kot. Ini my team.


Pastu ke rumah orang orang kampung. Pergi bersembang and kemas rumah dia orang. Ada mak cik yang tak mau pun rumah dia dikemas. Sembang jelah weolls. Ini dah bahagi berapa team dah pasal ramai. Gambar atas tu dia orang memecahbelahkan buah kelapa. Untuk kami minum. Hehe


 Bertuah engko membuta.





 Dapp. Sikit sikit sorang.

 Lepas siap gotong royong.

 Dengki kan kita nak senyum.

 Kesian mak cik nie dia duduk sorang sorang. 



 Aku yang ambil gambar nie kot. Tak aci betul.



 Next house, makan and talk. Ihiks

 Ralit dengo.





Makan makan jugak, sembang mesti padu.

 Cuci mato.





Takde lah. Kami chill chill hadap sini.

 Bahagia hidup ramai ciptaan Tuhan yang indah indah belaka.


Malam last dekat kem BTN nie. Aktiviti mencari peminat, berterima kasih dan bertukar nota kecil yang ikut suka lah engko nak bagi ke siapa. Macam sweet kan yang bagi nombor dengan yang nak berkenalan tu? Aii rasa nak cepuk. *jeles sebab takde peminat* Sebab semua orang wajib tulis and bagi jugak dekat orang, Iolls tulis bagi ke kawan kawan sebelah je. Sadis tak sadis hidup? MC akan ambil tengok la nota sesiapa dua tiga orang yang dia nak tengok dan baca kemanisan tersebut untuk didengari telinga telinga yang kepanasan ini mendengarnya. Kahkah drama tau.

Okay stop kezaliman tu. Now kita beralih ke cerita keesokkannya pulak. Here we are !!!!! Dekat Penang pulak !!!!!! Seronok kot jalan jalan. Ahaa. Dah lupa stay dekat hotel apa. Yang bestnya sebab dekat tepi pantai !

 Satu team kami anak anak Pahang dengan budak silat cekak tak silap aku untuk persembahan.


 Briefing. Penuh beg baju kat belakang. Haha

Pikir apa entah runsing muka masing masing.

 Gegar gegar vaganza.. Gegar gegar vaganza..






We re doing marhaban untuk malam last. Sebab bebudak silat selalu bermarhaban so just okay je sebab takde idea nak buat persembahan apa.













Tiba malam last. Dan aku tak tahu kenapa mesti aku. Hmmmmm Wujud ke marhaban untuk majlis sanding? I dont know. Tapi kenapa aku yang kena berlakon. Urghh. Aku tahu. Sebab aku jenis selamba dia orang mesti bagi aku part tu. Haha Tak buat apa pun just duduk sengih sengih. 




Abang tu siap ucap tahniah tu aku rasa. Kemain tahan gelak.

Beg hijau? Dasar mangsa fashion!

 Lega dah habis.



Hei ! Tu phone lama aku ! Ahaha eksaited jap.

 Ohh. Ini hotelnya. No. Resortnya.

 Yang pakai baju korporat nie JKPS. Yang kelab pakai baju biasa je.

Last day. I iz mengada nak ambil gambar dengan abang abang silat. Ehehe kakak silat juga. Ehehe

Okabai ! Dah dah.

No comments :

Post a Comment

Terima kasih. Komen komen la selalu ❤

Free Blogger Design Made By The Dutch Lady Designs