Pages

Ping Pong - ing for the First Time in My Life.

Saturday, September 24, 2016

*Nangis baca tajuk*

Masa orientasi tu aku ingat ada lah sukan lawan dengan DPP lain. Aku memang suka. Masuk lah dua game. Futsal dengan ping pong. Buat kali pertama dalam hidup aku main ping pong pair dengan aten roomate aku masa tu. Tak pernah pegang batang dia tu. Aku tak tahu pemukul ping pong apa benda manusia panggil. Ok tak penting. Training pajo dengan senior mana entah tak ingat nama yang kasi ajar. Jenuh jugak dia orang duk ajar aku. Aten smooth je. Lama lama tu aku dah boleh dah sikit sikit. Tiba hari lawan. Training kejap je. Jadah sangat. Hehe 

Game malam i guess. Orang ramai dekat court squasy. Buat game dalam tu. And rasanya kami menang satu game, kalah dua game or semua kalah macam tu lah. Tapi still boleh bagi saingan sengit. Awesome sangat. Hmm Perasaan masa dalam court tu kemain eksaited dia macam berpengalaman. Gaya tu penting. Padahal haram baru reti. Mana boleh tunjuk lemah depan musuh. Tak gitu?


Tak. Ini bukan sukan ping pong.

Nampak hamper kami tu. First place tahu, first place. *riak* Aku duduk posisi striker. Ada tukar tukar lah kot. Tapi aku selalu duk posisi tu pasal gelojoh nak sumbat gol. Ada lah menyumbangkan gol jugak. Tapi yelah lupa. Mungkin 10-0 siapa tahu. Ok tipu. Lol Tapi memang ada juga lah kasi gol. *nak jugak berlagak* I think menang penalti lah game last nie. I think ok. I think. Aku ingat ada aku ambil penalti. Thats all. Kbai.


[ 7 Sept ]

Orientasi things.

Saturday, September 24, 2016

Ini aku rasa dalam mood baru masuk U lagi. Bahasa mudah dia orientasi la. Lels


Ini kena posing macam dalam gambo yang diberi. Oh ini bukan posing yang itu.

Masa nie kena makan roti dengan serbuk kunyit. Benda oi ?!!? Nak termuntah. Hahaha

Memang awal lagi rupanya dah ade dengan minah ain nie. Lels



Besar gajah baju aku. Kangkang lagi nis. Kangkang.

Habes pusing satu U masa game nie. Dah. Tu je aku ingat.


[ 21 Sept ]

First Semester DPP's Dinner.

Friday, September 23, 2016

Ini basically my first dinner event lah kot i guess. Selain dekat Matrik.

Haha ! Aku nak gelak siap siap !

Pajo's there.







Aku rasa mesti masa nie aku seronok terpekik bukan main.

Senyum kambing.


Gambar kita kreditkan kepada kamera DPP. Photographernya aku tak tahu. Lantak lah kan. Dulik. Selebihnya kamera phone aku. Phone bukan slide slide masa tu ok! Berguna jugak! *emosi*

Bila innocent nie memang nampak kiut ke macam mana? Ah. Rasa nak puji diri sendiri bertalu talu. Oh. Dinner DPP memang akan ada tiap tiap sem. Dan tiap tiap sem jugak kami tak pernah miss. Kena support DPP kot. Jiwa Sime Darby menular dalam diri. K 

Kami je kat sini sebab member yang lain gigih jadi AJK. Jadi AJK buat apa entah awal awal. Kakaka gurau !

p.s : Rasa nak jadi macam dulu. Sejenis jaga adab awal awal masuk U dulu. Walaupun masa sekolah jenis tak beradab. *exaggerate*

[ 11 Dis ]

Taman Rusa dan Basikal.

Friday, September 23, 2016

Benda lah tajuk. Bosan nak mampus. 

Hari ni kami ke Pusat Sukan beriadah. Main basikal for the first time dekat UUM. 




Kenapa aku nampak macam seorang innocent yang comel? Hm


Again with these ppl.


[ 4 Dis ]

Pijah's Birthday.

Friday, September 23, 2016

Kami celebrate birthday si Hafizah nie dekat Kafe DPP Petronas.  


Kek yang entah siapa beli.





On our way back to DPP Sime Darby, kami lalu ikut tasik belakang. Kami mula membaling telur dalam sorok kepada Pijah. Masa kena kat dia tak pecah pulak. Tapi pecah benda dah kat lantai. Pijah punya balas dendam nie kami pulak yang berteraburan lari. Dia boleh kutip balik telur yang dah pecah nak kenakan kami balik. Lelah jugak berlari lari.

Dah nak sampai blok, main tepung pulak. Yang lawaknya bukan dia yang lari. Kami yang lari. Haha! So, berlaku lah perang tepung petang itu. Bertarik tarik tudung toksah cerita lah. Ingatkan si Pijah nie dah puas main. Dia menghilang ke blok dulu. Sikit kami nak sampai dekat tangga blok, dia datang menyimbah kami dengan baldi isi air. Nasib sempat elak. Haha Memang pesen tak puas hati Pijah nie. Nak menang. Haha!

Satu kenangan yang seronok lah pada aku. Innocent teruk masa tu. Kahkah

[ 9 Mei ]

Ain's Birthday.

Friday, September 23, 2016

Aku rasa nak start blogging balik. Dengan throwback throwback cerita cerita di UUM dulu. Kiranya aku jadikan kisah silam tu macam pemangkin lah untuk aku menaip balik. Kakaka gitu ke niss?

So here the first one i guess. Ain's birthday.
Aku tak ingat apa pun yang terjadi tapi masa dia masuk bilik kami keluarkan kek and nyanyi. Aku rasa la aku rasa. 




p.s: muka depa tak berubah. haha

[ 21 Apr ]

Sangka

Thursday, September 1, 2016

Terkadang kita tak faham kenapa kita bertindak macam itu, dan kita juga tak faham kenapa dia bertindak sebegitu.

Jadi, kita cuba tanam paham dan bersangka baik.

Itu lebih baik. 

Kan?



Free Blogger Design Made By The Dutch Lady Designs