Pages

1 paper to go beb

Tuesday, June 30, 2015

Beb ! Aku tinggal lagi 1 paper !

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

K. Tak best sangat pon sebenarnya sebab masih ada paper T.T

Ko tunggu laa, ko tunggu. Aku habes paper nanti, ko tengok lah. Jadi apa pon jadi !


google

Vegas Skies

Thursday, June 25, 2015



Aku suka lagu ni masa first time dengar.
So, try nyanyi.
Daymmm. 
Susah kot nak dapat rentak dia.
LOL


google


Ko macam retis pulak kan rentak bagai.
KAH!

Aku pon pening ko tahu

Tuesday, June 23, 2015

Kadang aku harap aku tak sebaik ayah. Dan aku tak sesabar umi. Aku tak kata aku baik. Dan aku tak rasa aku baik. Cuma aku keliru bila mana ada orang cakap ke aku,

"Ko ni baik sangat laa."
"Nanti orang pijak kepala kau."

Dulu. Tu semua dulu. Benda dulu-dulu ni buat aku pikir balik. Betul ke orang tindas aku sebab aku baik atau mengikut kata dia orang? Sebab aku tak rasa bila apa yang orang buat pada aku tu menindas aku dan membebankan aku. Aku pelik. Ke aku terlalu bersikaf positif? Aku hilang punca. 

Tuu.

Dan aku rasa aku dah stop being so baik lah kononnya sebab kata-kata orang tu lah. Baik dalam erti kata mengikut kata orang lah. Bukan baik yang macam dalam imaginasi tu ya auloh lemah lembut, cakap sopan, tergelak simpul, pijak semut tak mati. Benda lah niss? -_-

Aku tahu aku dah banyak berubah since aku lagi ikut kepala aku. Tak kan laa aku nak ikot kepala kau pulak. Nanti kau tak dek kepala cemana. Hm

Sabar? Aku dah boleh feel sabar tu menghakis. Pasal aku dah pandai rebel dalam hati. Keluar tak banyak lagi. Jadinya, sabar masih ada baki.

Benda ni orang cakap, "Halah biasa laa tu. Manusia berubah.". Tapi besar bagi aku.




ps : Baik buruk ada hikmah.



google

Tak baik tahu

Monday, June 22, 2015

So yeah. Paper cb tu memang cb. Kahkah Aku macam menyesal jugak study last minit. Tapi tak dek laa menyesal beria. Ciput je. Kalo aku ni tak de nya nak menyesal lelama. Aku nak menyesal pon bukan salah aku tak study.

KAHKAH

Salah mata yang layu je asal bukak buku. Adilkan aku salahkan mata? Tapi takdir is takdir orang kata. Jadi ada baiknya kita reddho. Tak baik salahkan takdir. Salahkan takdir maknanya kau salahkan Tuhan. Duk maki hujan turun, maknanya kau maki Tuhan.

Adil?



google 


ps : Baler tak dek kaitan. Aku pon tak paham aku tulis apa.
ps : Dalam entri lepas, aku ada mention "cb ni tak susah mana".


Sekarang, aku meratap sepi.

exam cb lah pulakkkk

Thursday, June 18, 2015

Selesai satu esaimen yang kena edit tuh. Puhhh. Harap dah betul. Tak larat dah aku penat tiada siapa yang tahu buat terok, tiada!


Paper cb ni tak lama dah. Berapa hari je lagi. Cb ni tak susah mana lah. 


Really niss? Overconfident kadang gali kubur sendiri.


Oh, dah boleh fokus study kot aku ni.


Fokus????!!!???


Gelakkan aku please. Beramai-ramai.


"K".


p/s : CB as consumer behavior okay? Puasa-puasa ni jangan pikir macam-macam. 
p/s : Ke aku yang ... em abaikan. Selamat menyambut ramadhan !


Rahsia dekan-er dan firstclass-er

Tuesday, June 16, 2015

Aku musykil betul. Apa rahsia orang yang dapat dekan first class bagai ni. Korang belajar macam mana hah? Aku bukannya apa. Aku pelik jugak macam mana dorang boleh study berejam jam keras kematu bontot. Sebab kalo aku study, kadang baru berapa slide berapa muka surat, dah distracted. Aku mula ke laut dalam. Lebih parah lagi, mula ke lautan katil. Hehehe 


So, apa drivers korang untuk terusan study? 
Dan apa kaedah paling sesuai untuk aku yang tak dek rasa ni? 



google


Ke sebab malas dah bersemadi dalam diri aku? Walaupun aku nak study, tapi malas tu masih melekat pada badan aku sebagai parasit?
Damn.

Janji taraguna kalau makan diri K

Tuesday, June 16, 2015

Sebenarnya semalam, aku dah berjanji kepada diri sendiri. Aku tak pasti aku mampu tunaikan atau pun tak. Tapi peratusan ke laut tu cukup tinggi. Hm



Aku berjanji nak tulis belog hari-hari.



Masuk akal ke tak? K. Kecoh pompuan nie. Huh




google


Tapi doktot-doktot cinta seluruh dunia ni kata, jangan berjanji bila bahagia, jangan apa lagi satu aku tak ambik port ! Marah lettuw? KAHKAH


Kira janji aku ni, korang tolong pegang la ek? 


Korang? Hewhew sedihnya gembiranya hidup ini.



Kalau boleh aku nak tidur all the time but damn tu mati

Tuesday, June 16, 2015

Dulu takda lah rasa exhausted macam ni. Maybe dah last-last sem ni kan. Tambah pulak perkara pelik tu, blerghhh. Bila mana kau dah masuk minggu final exam tapi assignment still ada. Mana satu aku nak fokus ni? Mesti lah assignment kena siap dulu baru lega yedak? Tapi tu lah. Berapa banyak aku tapikan pun, kerja tu kalau aku tak gerak, tak jalan jugak. Berapa banyak kali aku celakakan dia pun, membazir air liur je. Apa apa pon, sem ni penat.




google



Tapi awesome ;)

kelas da habeh

Thursday, June 4, 2015

kelas dah hebeh

final exam aku tulat 

esaimen group QM belum buat
budak group suruh buat macam tu
lecturer suruh buat macam nie
i still dont get it 
how to do it

individual esaimen QM
3 bijik summarize journal
belum sentuh juga 
atau tak sempat sentuh? 
sempat ke tak
level konsentrasi tu susah bagi aku 
kadang laa
journalnya dah cari

exercise QM
kena submit hari nie
semalam baru aku tahu kena submit
aku tak dengar atau tak alert 
entah
damn
salah aku sendiri
kelam lah yang tu

kuiz QM
entah bila aku nak pegi buat
3 bab 
kena study 
baru boleh setel

semalam pulun
pasal spss KP 
reliable or significant whatever
i dont care
but at first 
tergendala sebab dont know how to key in the DV
urghh
finally
variables seem not 
hm
no time for that

semalam semalam gagah
buat CB individual dan group
alhamdulillah sudah setel

malam nie nak balik kampung
jadi, selamat tinggal rumah kedua

lapar lah. kan?



Free Blogger Design Made By The Dutch Lady Designs