Pages

#random

Tuesday, March 31, 2015

apa apa pon yang berlaku, simpan dalam hati dalam kepala, diri kita yang utama. cukup cukup lah jadi bodoh sebab orang lain. because as for me, i hate it when i become stupid because of others. so, dont. dont let others do. stand up by your own. with your big heart. 

Penantian suatu penyiksaan

Wednesday, March 11, 2015

tajuk cam setan betol.


aku macam tak sangka..


benda yang paling aku tunggu dah pon terjadi.




ig : @irissentialpjey


Cute kan? pasal tu aku ternanti nanti. kahkah yang atas sekali tu wax. boleh pegi usha laa ig depa. aku takdek mood nak buat marketing lebih lebih. da laa free taw. tak mintak bayaran pon. humble kan retis macam i? -_- k  (ig : @hisyfadzbeauty)

gamba second tu untuk penjagaan wajah dan badan. skrub bibir pon ade, so, peratusan nak dapat bibir macam angelino jolel pon tinggi. ihiks you're gonna be sexy bebehhhh. lol


nak review, aku belum pakai lagi. pasal baru dapat harini. eksaited ko. tapi malas. cemane tu? k kalo rajin, insyaallah lah aku buat review.

ni aku nak cakap ni...

kita ni sebagai orang pompuan, kena laa jaga sikit penampilan. biar bersih dan kemas pon dah cun. padahal aku serabai nokharom  penting taw. untuk diri kita jugak. ce ko bayang, balik kelas penat penat, nak nak zaman sekarang ni panas terik kan, pastu mandi...sejuk...segar...sesambil menyental badan dengan skrub yang halus menyegarkan dan wangi... fuhhh. bau je pon dah boleh senyum lebo. kan kan? secara tak langsung, it works as therapy to our body, not just to make you pretty. ahakhak pretty keeee

kita kena yakin Allah dah jadikan kita makhluk paling cantik. dan tiap orang cantiknya tak sama. cantik can be in many way. ni asyik insekiur je tak elok taw untuk perkembangan minda. insekiur sikit sikit takpe. hiks tapi jangan lah sampai riak. kalo duk dalam kete tu kan, sampai rase nak tenyeh tenyeh muka kat cermin kan sampai sakit lah leher tu terteleng teleng mengadap tingkap nak suruh mamat moto mamat bmw sebelah tengok tak berkelip kan mase traffic light merah kan. ko ni dah kenape niss 10 kali sebut kan ni kang tangan sendiri naik ke muka -_-

whatever it is, love ourself first. but doesnt mean you have to be selfish isnt it? and of course pretty heart is much way better :)


dahh. menyampah pulak aku cakap pasal ni. kahkah kbye!

Bersedia dah ke kita?

Sunday, March 8, 2015

tiap kali aku termenung, there's one thing in my head. guess what?


"apa yang aku buat ni setannnnnnnnn ?!!!!!?"
"hah nur hanis athirah woiii ?!!!!!!!!!!!"
"shit."


ya. something yang macam tu lah. im blaming myself to be clear.. for..

yelah. ko tahu dunia dah tua. dunia dah tak lama. satu satu tuhan tunjuk tanda tanda dunia dah nak dibungkus. ya. ko tahu. tapi ko tak bertindak.

bertindak apa?

bertindak maksud aku, "tolong lahh niss, prepare yourself!"

aku hanya fikir. tapi tak sepenuhnya bergerak kearah itu. ada laa sikit. tapi cukup ke?

takkan pernah cukup.

aku tahu aku kena berusaha lebih. masa tak tunggu aku. sebab masa mengejar pengakhiran. bergerak macam naik ape tah laju semacam. part of kiamat dah nak dekat kan? yeah. you knew.

paling sikit ko berusaha pon berdoa lah. pray for me and for us. may Allah forgives our sins. may He always show us the right path. etc. tiap kali berdoa tu, please doakan orang lain juga. doakan families, kawan, even orang yang pernah menganiaya or yang ko tak suka. sebab walau apa apa pon, selalu ingat dalam hati, yang kita semua dari darah yang sama :') dari pucuk yang sama.

sentiasa maafkan diri sendiri, maafkan orang lain.

kan? pasal semua orang buat silap. ada sebab kenapa kita buat sesuatu tu.

jadi, just move on! kita masih punya waktu untuk berubah sebelum semuanya berakhir. takkan ko nak mati macam tu je. hidup... masuk sekolah.. masuk U.. keje.. kawin.. bla bla.. woiii takkan mati ko hanya untuk tu je.. tiada apa apa yang bermakna kalo kita tak selitkan akhirat dalam dunia kita.. kan?

apa apa pon, ingat tujuan sebenar kita dihidup dan dimatikan.




so,


ARE YOU READY?











Aku suka aku punya pasal

Friday, March 6, 2015

aku rase dah lama aku tak tuka ringtone fon aku tuh. selama ni duk pakai lagu Hip Song. lagu Rain korean singer tuh. tapi since terdengar lagu ni aku tak leh move on. trusssssssssss tuka jadik ringtone. sukaaaaaaaaaaaa sangattttttttttttt. k. over pompuan ni -_-







act, dulu aku tak penah dengar pon lagu Maddthelin ni. tapi tahu kewujudannya. dari mane aku pon tak tahu. sebelum tu lagi aku terfollow laa ig Yass dia punya lead vocalist tu. cehh padahal aku follow sebab suka nengok Yass cantik laa gila ! ok. then i was like.. eh. dia dah pakai tudung ke??!! pastu mula laa pegi Youtube selongkar selongkar.. jumpa nehh ..







yeahh. aku lagi suka suara Yass dari Kareema tapi serius Kareema punya suara pon best ! omg i kenot move on ! lol oh. Kareema ni pengganti Yass. pasal Yass dah letak jawatan dalam Maddthelin. ha ha kelaka kan aku. tolong lempang jap -_-


k. aku rase aku masih straight tapi suka those girl ommey angattt suara pon ommey. huks


tapi kan, aku selalu jugak berangan jadik penyanyi macam dorang. wkwkwkwkwkwkk jangan ko tak tahu suara aku layak menyanyi dalam jamban je. hm hm


Maddthelin dengan Iamneeta. Kesukaan terbaru aku. Iamneeta pon pasal suka suara Neeta dan dia comel dan manis dan ppfffttt aku lesbian ke ape woi. huks kbaiii






nahh. ni terlatest dari Iamneeta.


ciss ciss. aku berhak mendapat bayaran buat marketing neh. hm hm


kbaiii xoxoxxoxooxoxo

Free Blogger Design Made By The Dutch Lady Designs