Pages

I dont know.

Sunday, November 26, 2017

Dah masuk 6 bulan aku berkerja dalam industri nie. Eceh. Tak disangka sangka kan. Who know. Ni sebab mengikut kata mak aku suruh pergi masa dia orang bukak booth. So, ini lah yang aku pilih. Tapi bila aku fikir, I am not going anywhere with this job. Bukan dari segi profesyen. Tapi dari segi aku dan Dia. Aku tak boleh. Aku rasa makin lama makin jauh. Banyak sebab. Dan banyak jugak atas lemah aku sendiri. Aku tahu aku tak mampu. Kalau makin lama aku kat sini, aku tak tahu apa bakal jadi. So, Im going to quit someday. Not too long, I will. Aku dah tak larat. Aku okay je kerja ni. Im happy, Im not stress out. Im just fine. But I cant. For God sake. Aku punya nak berhenti ni tahap aku tak kisah aku berhenti even belum dapat kerja lain. Aku pun sendiri tak tahu kerja ni ke yang aku nak. Tapi bila fikir mak ayah, kompem kompem dia orang suruh dapatkan kerja lain dulu. Akan ada je satu hari bila mana aku rasa sedih, pilu, kosong apa lagi entah bercampur. Aku nak Tuhan. Aku tak nak benda lain. Aku tak kesah. Aku tak peduli. Aku hanya nak Dia. 

Party Sangat Okay.

Thursday, March 9, 2017

[ 13 Mei 2014 ]

Another birthday partyyyyyyyyy!

Gigih jugak plan siap buat group dekat FB nak kenakan si Fakar nie. Heret jugak sampai sini. Kek pulak dan dan basi naik kulat. Pergi la beli kek lain. Yang kulat diaorang buat main. Hahaha


 Varsity Mall, UUM. Ahaa

 Dah macam retis fon sana sini. Haha










 Azhar, Ijat, Kak Ain, Naza, Wan, Fakar, Shaker, Kerol, Mida, Ilham, Danial. Rasanya ada yang balik awal. Hmm







 ..... and Syaza.



 ...... and Kak Dayah. Haha Ada orang main mekap mekap dalam kedai ;p





Okay done. Yeayyyy

Party Jeeee.

Thursday, March 9, 2017

[ 9 Jun 2014 ]

Ini masa sambut birtday Arep dekat DPP TM. Di malam hari weoll menyambut.


 Kek nie Kerol kot tempah. Dok ingat.





 Mida, Wan, Danial, Muja, Arep, Meeeeeeeeeee, Ilham :D

 Kerol belang.






Rindu pulak depa.

Petunjuk Tuhan rugi tak sambut.

Friday, January 20, 2017

[ 4 Mac 2014 ]

Gitu sangat tajuk. Okay. Entri yang sebelum sebelum nie aku tak tulis tarikh sebab malas, tak fikir panjang dan tiada visi. So, kali nie aku dah nampak sikit tujuan hidup.

Sebab program kelab aku kali nie lebih kepada memanggil anak anak muda untuk menjadi umat manusia. 

Untuk lebih emahami dan menghayati 99 Nama Allah. Aku tak berapa ingat sebenarnya nama program nie. Haa elok la nis. Yang elok elok tak mau ingat. Yang lagha hafal siap. Hehe maki diri sendiri dalam hati.

 Aku sebagai AJK Termenung.

 Masa pendaftaran ke dah nak habis program aku tak pasti la tu.

 Audiens

Done berdakwah. Phew

Jemputan untuk ceramah nie kawan kepada mak kawan aku tak silap. Weolls menggunakan segala peluang yang terbuka lagi luas. 

Struggle nak buat program yang bermacam macam nie, serius macam nak gila. *exaggerated* Bukan senang nak capai target tiap semester kena ada at least berapa entah program untuk setiap kelab. Bukan apa, nak maintain and nak perbaiki kebolehpasaran kelab kot. Ceh gitu. 

Naik turun sana sini ambil sign, nak sewa itu ini, baiki paperwork, jalan ke sana ke mari nak boleh ke buat program. Bertikam lidah, beza pendapat, ko nak macam tu, aku nak macam gini, naseb weolls bertikam tak tembus. Masih boleh huha huha macam biasa sampai sekarang. Sayang betul aku dekat kelab dan geng geng kelab yang sama sama nak membangunkan dan menjatuhkan kelab. Haha Tidak tidak. 

Aku ada dua geng je yang rapat. Geng geng bebudak Pahang nie lah dengan kawan aku dekat DPP lagi 6 orang. Amboi. Jauh pulak nis bercerita ya. Babai dulu. Sambung folder gambar lain pulak. 

Juai lagi lagi

Monday, January 16, 2017

Ini first event aku jual menjuali. Jual air je kot. Tak pasti jugak. Kena tanya depa. 




Tu je I mampu ingat. Mungkin masa nie aku jadi pengarah program nie untuk 3 hari. KOT.

Kem 2 minggu lebih kurang lah.

Monday, January 9, 2017

Dalam dua tiga hari duk beralmanak dalam unibersiti. Kena dengar talk and everything, group work bla bla, dan yang penting untuk siapkan paperwork.

Program Student Leadership Camp nie tiap tahun ke semester entah, memang akan ada. Program nie untuk setiap kelab and dpp lah. So, setiap kelab tu akan hantar beberapa orang wakil tertinggi pendek je untuk ke program nie. 

Ini first time aku join SLC nie. Tak tahu lah teruja ke tidak masa tu. Jadi, mari kita lihat foto foto semasa di dalam unibersiti.


 Siapkan paperwork sebab last day kena bentang.

 Mustahil buat paperwork masih mampu tersenyum kalau bukan tonton Runningman.

 Dah gaya macam main game dekat CC. Tapi aku percaya kalau tengok muka tu.

 Makan dulu apa apa hal.

 Am i really buat paperwork? Wifi laju kot. Misteri..

At Student Accomodation Centre (SAC).

Makan dijaga baik punya breakfast, pagi, tengahari, tea time, dinner and supper. Mana tak syok yedak? 

Ini masa tengah sidai kain kot.

Tempat nie dekat Dewan Kachi. Luar pagar unibersiti. Jadinya, kena tukar penginapan ke lain pulak. Yang masa buat paperwork duduk kat lain. 

You talk, I sleep. Thats the rules.

Lepas dah habis program dekat sini, ini yang paling dinanti. Yahoo! 




Tiba di Biro Tata Negara (BTN), Kem Pendang. Banyak aktiviti sebenarnya kat sini. Selain talk and aktiviti indoor la kan.

 Esoknya punya aktiviti. Jalan jalan cari awek.

 1Malaysia, 2Malaysia, Peace.





Explorace kot. Ini my team.


Pastu ke rumah orang orang kampung. Pergi bersembang and kemas rumah dia orang. Ada mak cik yang tak mau pun rumah dia dikemas. Sembang jelah weolls. Ini dah bahagi berapa team dah pasal ramai. Gambar atas tu dia orang memecahbelahkan buah kelapa. Untuk kami minum. Hehe


 Bertuah engko membuta.





 Dapp. Sikit sikit sorang.

 Lepas siap gotong royong.

 Dengki kan kita nak senyum.

 Kesian mak cik nie dia duduk sorang sorang. 



 Aku yang ambil gambar nie kot. Tak aci betul.



 Next house, makan and talk. Ihiks

 Ralit dengo.





Makan makan jugak, sembang mesti padu.

 Cuci mato.





Takde lah. Kami chill chill hadap sini.

 Bahagia hidup ramai ciptaan Tuhan yang indah indah belaka.


Malam last dekat kem BTN nie. Aktiviti mencari peminat, berterima kasih dan bertukar nota kecil yang ikut suka lah engko nak bagi ke siapa. Macam sweet kan yang bagi nombor dengan yang nak berkenalan tu? Aii rasa nak cepuk. *jeles sebab takde peminat* Sebab semua orang wajib tulis and bagi jugak dekat orang, Iolls tulis bagi ke kawan kawan sebelah je. Sadis tak sadis hidup? MC akan ambil tengok la nota sesiapa dua tiga orang yang dia nak tengok dan baca kemanisan tersebut untuk didengari telinga telinga yang kepanasan ini mendengarnya. Kahkah drama tau.

Okay stop kezaliman tu. Now kita beralih ke cerita keesokkannya pulak. Here we are !!!!! Dekat Penang pulak !!!!!! Seronok kot jalan jalan. Ahaa. Dah lupa stay dekat hotel apa. Yang bestnya sebab dekat tepi pantai !

 Satu team kami anak anak Pahang dengan budak silat cekak tak silap aku untuk persembahan.


 Briefing. Penuh beg baju kat belakang. Haha

Pikir apa entah runsing muka masing masing.

 Gegar gegar vaganza.. Gegar gegar vaganza..






We re doing marhaban untuk malam last. Sebab bebudak silat selalu bermarhaban so just okay je sebab takde idea nak buat persembahan apa.













Tiba malam last. Dan aku tak tahu kenapa mesti aku. Hmmmmm Wujud ke marhaban untuk majlis sanding? I dont know. Tapi kenapa aku yang kena berlakon. Urghh. Aku tahu. Sebab aku jenis selamba dia orang mesti bagi aku part tu. Haha Tak buat apa pun just duduk sengih sengih. 




Abang tu siap ucap tahniah tu aku rasa. Kemain tahan gelak.

Beg hijau? Dasar mangsa fashion!

 Lega dah habis.



Hei ! Tu phone lama aku ! Ahaha eksaited jap.

 Ohh. Ini hotelnya. No. Resortnya.

 Yang pakai baju korporat nie JKPS. Yang kelab pakai baju biasa je.

Last day. I iz mengada nak ambil gambar dengan abang abang silat. Ehehe kakak silat juga. Ehehe

Okabai ! Dah dah.
Free Blogger Design Made By The Dutch Lady Designs